AVANCRONICĂ | Gloria Buzău vs ”U” Cluj. „Șepcile roșii" revin la Buzău pentru un meci de primă ligă după o pauză de 16 ani

AVANCRONICĂ | Gloria Buzău vs ”U” Cluj. „Șepcile roșii" revin la Buzău pentru un meci de primă ligă după o pauză de 16 ani

25 aug. 2024 13:02:35

După victoria la scor de neprezentare (3-0) de pe teren propriu împotriva lui Sepsi OSK, FC Universitatea Cluj se pregătește de o nouă deplasare și o va întâlni în cadrul etapei a 7-a a Superligii pe Gloria Buzău. Meciul va avea loc pe Stadionul Municipal din Buzău, luni, 26 august, de la ora 19:00 și va putea fi urmărit pe Digisport și Prima Sport.

Istoria duelurilor directe

Fondată în anul 1971, Gloria Buzău a întâlnit-o pentru prima dată pe Universitatea în sezonul 1979-1980 al Diviziei A. Pe data de 27 octombrie 1979, ”U” reușea să se impună pe propriul teren cu scorul de 3-1, grație golurilor marcate de Batacliu și Câmpeanu II (dublă). La vremea aceea, pe banca „studenților" se afla antrenorul Toader Pop, care a abordat partida respectivă cu următorul prim 11 :

Lăzăreanu – Anca, Ciocan, Moș, Mureșan, L.Mihai, Manu, Câmpeanu II, Dobrotă, Florescu, Batacliu

În total, Universitatea și Gloria Buzău s-au confruntat pe prima scenă a fotbalului românesc de opt ori. Bilanțul este în favoarea buzoienilor, care s-au impus de patru ori. ”U” a câștigat trei meciuri, iar o întâlnire s-a terminat la egalitate.

Cel mai recent duel direct dintre cele două în prima ligă datează din 20 aprilie 2008, când Gloria a învins la Cluj cu scorul de 2-1. Pentru buzoieni marcau Valentin Ioviță și Eric Bicfalvi, iar ”U” puncta prin Nemanja Jovanovic.

Puncte împărțite în precedentele trei meciuri de la Buzău

Cele mai recente trei meciuri dintre cele două echipe s-au disputat în liga secundă, de fiecare dată cu Gloria gazdă. În sezonul 2020-2021, Universitatea revenea de la 0-2 și reușea să smulgă o remiză (2-2) la Buzău, grație golurilor lui Dorin Goga și Cristian Gavra. În stagiunea următoare, Gloria Buzău trecea de ”U” cu 2-1, după ce Idan Golan deschidea scorul pentru echipa noastră.

„Șepcile roșii" și-au luat revanșa în sezonul promovării. În 8 august 2021, „studenții” au reușit să învingă la Buzău (1-0) prin golul marcat de Albert Voinea.

Forme antitetice pentru cele două echipe

FC Universitatea Cluj are parte de un început fantastic de sezon. Formația lui Ioan Ovidiu Sabău a obținut trei victorii și trei egaluri în cele 6 etape scurse. Cu 12 puncte și un golaveraj de 10-4, ”U” se situează pe poziția secundă înaintea rundei a 7-a a Superligii. În cele patru partide jucate în deplasare, Universitatea a câștigat un meci (3-2 vs CFR) și a remizat de trei ori (1-1 vs FCSB, 0-0 vs UTA Arad, 0-0 vs Petrolul).

Gloria Buzău se află la polul opus, reușind să acumuleze doar 5 puncte în acest început de sezon. Buzoienii au câștigat o singură dată, în deplasare la Iași (2-1) și au terminat la egalitate în alte două rânduri (0-0 vs Petrolul, 1-1 vs Rapid). Pe teren propriu, Gloria a reușit să obțină un punct în două partide. A remizat cu Rapid și a fost învinsă la limită de către Sepsi (1-2). Echipa antrenată de Andrei Prepeliță are cea mai slabă defensivă din întreg campionatul, cu 13 goluri încasate.

Programul complet al etapei a șaptea

 

  • Vineri | 19:00 | FC Petrolul - SC Oțelul Galați  0 - 0
  • Vineri | 22:00 | Poli Iași   Universitatea Craiova - FC Rapid 1923  1 - 2
  • Sâmbătă | 19:00 | Sepsi OSK - AFC Unirea 04 Slobozia  0 - 1
  • Sâmbătă | 22:00 | Dinamo București - Universitatea Craiova  2 - 1
  • Duminică | 19:00 | FC CFR 1907 Cluj  – FC Botoșani 
  • Duminică | 22:00 | AFC Hermannstadt – FCSB
  • Luni | 19:00 | Gloria Buzău - FC Universitatea Cluj
  • Luni | 22:00 | UTA Arad - FC Farul Constanța

Declarațiile lui Ioan Ovidiu Sabău și Ovidiu Popescu

Antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat vineri, în cadrul conferinței de presă, meciul de la Buzău.

„Eu cred că grupul ar fi avantajul celor de la Buzău și entuziasmul pe care îl ai atunci când ești o echipă nou-promovată. Foarte mulți dintre jucătorii lor se bucură că sunt în Liga 1, vor să impresioneze. E și atenția care se acordă echipelor din Liga 1, concentrarea să nu se facă de râs, până la urmă, cam asta am văzut la echipele nou-promovate. Și eu, când am antrenat astfel de echipe, începutul de campionat a fost destul de bun, ca și stare de spirit. Sigur, pe urmă, încet - încet, intervine calitatea individuală, să poți să ții o anumită concentrare a jucătorilor pe o perioadă mai lungă, ceea ce nu prea se întâmplă. Mai sunt și excepții, cum a fost anul trecut Oțelul, care a făcut un campionat excepțional ca nou-promovată.

Cei de la Buzău au pierdut cu un scor dur la Craiova, dar au făcut egal cu Rapid. Sigur, Rapid nu e într-o formă extraordinară, dar totuși e o echipă care se luptă la campionat, ca obiectiv. Și, totuși, au făcut un joc foarte bun (Gloria Buzău - n.n.). Sunt o echipă care se va lupta pentru fiecare minge, cu un sistem 4-4-2 sau 4-1-4-1. Vedem dacă vor schimba sistemul, nu știm. Îl au pe Budescu, care are calitate, poate veni cu o execuție, o lovitură liberă, ultima pasă. Clar că acolo trebuie să acordăm o mai mare atenție. O echipă care nu se va da la o parte, în sensul de a ne respecta, vor încerca să pună piciorul la fiecare minge, să câștige duelurile. O să ne analizeze foarte atent, o să încerce să vadă care sunt punctele noastre forte, cele mai puține bune, și cred că acolo vor încerca să ne lovească, unde suntem și noi mai vulnerabili.

Trebuie să fim o echipa bine organizată, compactă. Toți jucătorii trebuie să facă ceea ce au făcut până în momentul de față, să nu avem o impresie prea bună despre noi. Am reușit pentru că am alergat foarte mult, ne-am bătut pentru fiecare minge. Am jucat ca o echipă, fiecare s-a gândit la echipă și nu la el, ca jucător. Astăzi va fi și un antrenament destul de bun. Până acum au fost acele zile în care să ne recuperăm fizic și mental. Sper ca până luni, cu tot ce facem de azi încolo, să îi pot aduce într-o formă bună. Depinde foarte mult și de mine, cum voi reuși să gestionez această perioadă de încărcătură. Să simt echipa, să văd de ce au ei nevoie, să găsesc un echilibru care să îi ajute ca la ora meciului să fie în formă. Contează foarte mult aspectul fizic, pentru că, dacă vom fi motivați să alergăm foarte mult, cel puțin la nivelul celor de la Buzău, ca și calitate individuală, dar și locul în clasament, clar că suntem peste ei. Aici trebuie să găsim un oarecare echilibru, să alergăm și noi foarte mult. Atunci cred că vom putea scoate un rezultat foarte bun la Buzău. Trebuie să țin cont că sunt două jocuri, e și cel de Cupă, apoi meciul de luni (2 septembrie - n.n.) cu Dinamo și aici trebuie să gestionez foarte bine. Sper să fiu inspirat și să găsesc soluțiile cele mai bune în a alcătui primul 11 și schimbările."

Sabău a vorbit și despre ce are nevoie echipa pentru atingerea obiectivelor.

„Trebuie să avem continuitate, dacă vrem să fim o echipă de play-off, așa cum noi ne dorim. Așteptările cred că sunt altele acum, și cei care ne analizează ne consideră o echipă în formă, care are identitate și care joacă. Trebuie să confirmăm, avem nevoie de concentrare în continuare. Nu putem să ne relaxăm, să considerăm că deja suntem echipă mare și obiectivul este realizat. Au trecut doar șase etape."

Principalul „Șepcilor roșii" a confirmat absența lui Adel Bettaieb, accidentat în amicalul cu Sănătatea Cluj.

„Îmi pare foarte rău, pentru că el venise după o accidentare, începea să se simtă destul de bine din punct de vedere fizic. Îmi pare rău pentru că el este un băiat super, de mare caracter, avea deja ritm. Chiar am făcut acel joc tocmai ca să îi ajut pe acei jucători care nu aveau minute jucate să intre într-un anumit ritm. Vreau să îi transmit multă sănătate, suntem lângă el și pentru noi e un jucător important și sper să se refacă și să revină cât mai rapid la antrenamente. Dar e o situație grea pentru el, care nu va fi ușor de gestionat. Sper să fie puternic, iar noi, care suntem în jurul echipei, să îl putem susține și ajuta în astfel de momente. E destul de grav, nu vreau să anticipez perioada de refacere, dar va fi o perioadă destul de lungă."

Ovidiu Popescu a analizat și el meciul de la Buzău.

„Va fi un meci greu, dar sperăm să luăm cele trei puncte. Ne așteaptă un meci foarte dificil. Noi ne dorim să continuăm seria de invincibilitate, iar până la sfârșitul campionatului să ne îndeplinim obiectivul. Luăm fiecare meci în parte și vedem la final, când tragem linie, unde ne clasăm."

Popescu știe ce are de făcut ”U” pentru a rămâne pe primele locuri ale clasamentului.

„Suntem pe un drum bun. Trebuie să o ținem tot așa. Cum am spus, luăm fiecare meci în parte, pentru că toate meciurile sunt dificile, chiar dacă joci cu o nou-promovată sau cu echipe care stau mai bine în clasament. Când am venit aici, știam ce lot este, ce jucători au venit și pe parcurs. Avem un lot cu jucători cu experiență, un lot cu jucători cu ștate vechi în Liga 1 și sperăm să avem rezultate bune."

Mijlocașul sosit de la FCSB e încântat de transferul la echipa noastră și vrea să își atingă obiectivele cu Universitatea.

„De la primul interviu pe care l-am dat, am spus că am făcut cea mai bună alegere când am luat această decizie. Am venit la Universitatea Cluj cu gândul de a-mi îndeplini obiectivele. A fost o alegere foarte bună pentru mine, mă simt foarte bine aici, colegii m-au primit foarte bine.

În fiecare an îmi pun obiective. Sunt un jucător cu experiență și, personal, îmi doresc să fiu sănătos, să joc cât mai mult când se apelează la mine, să dau tot pentru această echipă și să îmi îndeplinesc obiectivul de a intra în play-off. După aceea, când intrăm în play-off, vom vedea. Eu cred că avem un lot cu care putem să ne batem și la titlu, dar deocamdată putem vorbi de play-off. Iar în play-off, dacă ajungem, trebuie să luăm meci cu meci și vedem până la final."

Meciul de pe Stadionul Municipal din Buzău va fi arbitrat de o brigadă condusă de Horia Gabriel Mladinovici, din care mai fac parte asistenții Andrei Constantinescu și Mihăiță Necula. Aceștia vor fi ajutați din cabina VAR de Sorin Costreie și Claudiu Marcu.

Postat în Fotbal Superliga Stiri Homepage Posts De:
Costi Solovastru
Distribuie:

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii