AVANCRONICĂ | Poli Iași vs U Cluj. „Studenții” caută prima victorie în Copou

AVANCRONICĂ | Poli Iași vs U Cluj. „Studenții” caută prima victorie în Copou

27 sept. 2024 20:15:37

FC Universitatea Cluj luptă să rămână neînvinsă în actualul sezon de Superligă, iar în runda a 11-a se deplasează pe terenul Politehnicii Iași. Partida de pe stadionul „Emil Alexandrescu” este programată sâmbătă, 28 septembrie, cu începere de la ora 16:45 și va putea fi urmărită pe DigiSport și Prima Sport.

Victorii fără gol primit, scenariu cu repetiție

Duelurile dintre Universitatea și Poli Iași se remarcă printr-o trăsătură aparte: în toate meciurile directe de până acum, echipa care a câștigat nu a primit gol. În șase dintre aceste cazuri, s-au impus ieșenii, de patru ori cu 2-0 și câte o dată cu 1-0, respectiv 4-0.

Victoriile „Șepcilor roșii”  au venit mereu în partide disputate pe teren propriu. În 2014, Nuno Viveiros și Nicolae Mușat marcau pentru ”U” în succesul cu 2-0, pentru ca meciul din play-out-ul sezonului precedent să fie decis de reușita lui Daniel Popa (1-0).

”U” caută revanșa după întâlnirile din sezonul trecut

În stagiunea precedentă de Superligă, cea în care Universitatea a ratat accederea în play-off la doar un punct, Poli Iași a fost una dintre cele două echipe (alături de CFR) împotriva căreia ”U” nu a reușit să obțină nici măcar un punct în sezonul regular.

Partida de la Cluj, programată în etapa a 8-a s-a desfășurat atipic, pe durata a două zile, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. După ce, la întrerupere, scorul era 0-0, dubla lui Alin Roman de la reluare a făcut ca ieșenii să plece cu toate punctele din Ardeal chiar la primul meci acasă de la reîntoarcerea pe banca tehnică a lui Ioan Ovidiu Sabău.

Returul din Copou, de la finalul lunii ianuarie, a reprezentat o nouă lovitură puternică pentru moralul echipei noastre, care a fost învinsă pe final (0-1) după golul reușit de Sergiu Buș în minutul 86.

Ambele formații traversează o perioadă bună

FC Universitatea Cluj se poate lăuda cu un început remarcabil de sezon, cel mai bun din istoria clubului. În cele zece runde scurse până acum, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au obținut șase victorii și patru rezultate de egalitate. Cu aceste 22 de puncte, ”U” se situează pe primul loc în clasamentul Superligii, la cinci puncte distanță de poziția secundă, ocupată de Oțelul. În meciurile disputate în deplasare (șase), Universitatea a acumulat 12 puncte (trei victorii, trei egaluri), marcând opt goluri și încasând doar trei. Jucătorii cu cele mai multe contribuții ofensive din tabăra „Șepcilor roșii” sunt Dan Nistor (cinci goluri, trei pase decisive), Vladislav Blănuță (patru goluri, o pasă decisivă) și Mamadou Thiam (trei goluri, două pase decisive).

De cealaltă parte, Politehnica Iași ocupă locul al 12-lea înaintea etapei, cu 11 puncte (trei victorii, două egaluri și cinci înfrângeri). De la schimbarea antrenorului și venirea pe bancă a lui Emil Săndoi, ieșenii au acumulat patru puncte în două jocuri în care nu au primit gol (2-0 vs Universitatea Craiova, 0-0 vs UTA Arad). Pe teren propriu, adversara de sâmbătă a „studenților” a strâns șapte puncte în cinci partide, reușind, pe lângă victoria menționată cu Universitatea Craiova, să treacă de Botoșani și să remizeze în compania lui Dinamo. Cei mai pragmatici jucători de până acum din tabăra gazdelor sunt Mihai Bordeianu (trei goluri), Goncalo Teixeira (două goluri), alături de Alin Roman și Florin Kamberi (ambii cu câte un gol și o pasă decisivă).

Programul complet al etapei a 11-a

  • Vineri | 18:00 | FC Petrolul - AFC Hermannstadt
  • Vineri | 21:00 | Dinamo București - FC Botoșani 
  • Sâmbătă | 16:45 | Poli Iași - FC Universitatea Cluj
  • Sâmbătă | 19:00 | FC CFR 1907 Cluj – UTA Arad
  • Sâmbătă | 21:30 | FC Rapid 1923 - SC Oțelul Galați
  • Duminică | 16:00 | Gloria Buzău – FC Farul Constanța 
  • Duminică | 21:30 | Sepsi OSK - FCSB
  • Luni | 21:00 | Universitatea Craiova - AFC Unirea 04 Slobozia

Declarațiile lui Ioan Ovidiu Sabău, Gabriel Simion și Răzvan Oaidă

Antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat meciul de sâmbătă împotriva Politehnicii Iași.

„Anul trecut am pierdut de două ori, și acasă, și în deplasare. Poli Iași este un adversar incomod. De când a venit Emil (Săndoi-n.n.), echipa are un alt spirit. Este o echipă organizată, cu Roman în spatele atacantului care are execuții foarte bune, cu Bordeianu, care va juca, după ce a fost suspendat.

Au jucat destul de bine la Arad, nu doar că s-au apărat bine, au stat bine în teren, dar și atunci când au avut mingea s-au descurcat destul de bine. Sunt o echipă bună de contraatac. Au jucat bine și cu Craiova, un meci bun ca atitudine, sigur, pe un teren impracticabil, mai ales în ultimele minute. Iașiul rămâne o echipă greu de neînvins. Ne așteptăm să aibă atitudine, fiecare duel să îl trateze 100%, vor fi o echipă agresivă.

Astea sunt concluziile, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor din punct de vedere fizic. Să vedem cum va fi și terenul, dacă ne putem pune în aplicare posesia noastră, jocul de pase, combinațiile, dinamica jucătorilor. Să nu arătăm cum am arătat a doua repriză cu Craiova”, a analizat tehnicianul „Șepcilor roșii”.

Sabău a menționat capitolele la care "U" trebuie să se descurce pentru a menține forma bună din acest început de sezon.

„Ne așteaptă un meci de uzură, pentru că în momentul de față toți adversarii, nu doar ei, ne tratează foarte serios, pregătesc bine jocurile. Deci și noi trebuie să arătăm bine, cel puțin din punct de vedere fizic și al dorinței. Să nu intervină acea stare de automulțumire. Aici e marele pericol când o echipă are o perioadă atât de bună, să nu se relaxeze jucătorii. Preocuparea mea este să-i fac pe jucători să conștientizeze ce lucruri frumoase putem realiza, dar numai cu concentrare, atitudine și să fim permanent capabili să o luăm de la capăt după fiecare joc. Până în momentul de față am reușit, sper ca și de data aceasta să o facem.

Avem capacitatea (de a veni cu trei puncte de la Iași-n.n.). Am demonstrat până în momentul de față, numai că trebuie să arătăm foarte bine. Nu o să schimbăm prea multe, dar mă refer la acea stare de spirit pe care am avut-o și nu avem voie să ne mulțumim cu ce am realizat până în momentul de față. Eu cred că nu mai avem naivitatea de anul trecut, când am avut acele 11 meciuri bune și apoi am avut acele momente în care ne-am admirat prea mult, prea superficiali probabil și în pregătire, și în tratarea jocurilor. Nu avem voie să mai facem astfel de greșeli, pentru că sunt jucători foarte maturi. Și lotul este mult mai competitiv, exista concurență. Aici intervine și experiența mea, să fiu inspirat atunci când aleg abordarea, maniera de a juca. E foarte important acest aspect și, la fel, să fiu mult mai inspirat la schimbări", a completat principalul echipei noastre.

Gabriel Simion și-a exprimat, la rândul său, gândurile înainte de deplasarea de la Iași.

„La meciul de la Iași mergem la victorie, cum mergem la fiecare meci. Așa ne gândim la fiecare meci, să mergem la victorie. Vrem să câștigăm. Indiferent de rezultat, putem rămâne pe primul loc, și dacă facem un egal, dar, cum v-am spus, mergem la victorie. Noi pregătim meciul pentru a câștiga.

Nu știu să vă spun atât de exact care sunt punctele lor tari. S-a schimbat antrenorul de curând. Nu au primit gol, stau bine în apărare și probabil vor juca pe contraatac", a declarat Simion.

Totodată, mijlocașul „Șepcilor roșii” nu crede că urmează meciuri mai ușoare pentru echipa sa și așteaptă revanșa în duelul cu ieșenii după cele două înfrângeri din sezonul anterior.

„Ultima deplasare la Iași nu a fost prea reușită, așa e. Am luat un gol în ultimele minute, în minutul 88-89 și sper să ne răzbunăm, să câștigăm acum.

Din partea mea și din partea colegilor, niciun meci nu va fi ușor. Toate meciurile sunt grele. Din contră, meciurile acestea sunt mult mai grele, pentru că echipele își vor da viața acum cu noi, văzând că suntem pe primul loc și suntem echipa cea mai în formă din Liga 1. Iar noi trebuie să îi tratăm cu seriozitate pe toți", a completat „închizătorul" clujenilor.

Răzvan Oaidă, sosit recent de la Rapid, este și el optimist în privința meciului de sâmbătă.

„Consider că în acest campionat nu mai există echipe mici sau echipe mai slab cotate. Cred că fiecare meci este foarte dificil și trebuie tratat ca atare. Au un antrenor nou, o energie nouă și cu siguranță nu ne va fi ușor. Știm ce avem de făcut, pregătim foarte bine meciurile și sunt încrezător în ceea ce privește meciul de la Iași.

Încercăm să câștigăm și sunt convins că băieții și staff-ul vor da 100% pentru că ne dorim victoria. Nu va fi ușor, dar acesta este obiectivul nostru, să câștigăm fiecare meci și vedem ce va fi la final", a analizat fotbalistul Universității.

Mijlocașul a debutat cu gol în tricoul lui ”U” în amicalul de la Alba Iulia, cu Unirea, dar așteaptă primele minute pentru „studenți”  și într-un meci oficial.

„Sunt pregătit de debut, nerăbdător. Cred că arătăm bine și sunt nerăbdător să jucăm. Aici, la "U", am găsit un mediu sănătos, un club bine organizat, o echipă dornică de rezultate și de performanță și sunt sigur că este un mediu foarte bun pentru mine, pentru a mă dezvolta și pentru a crește.

Colegii m-au primit foarte bine. Cu majoritatea mă știam dinainte. Am jucat împreună sau unul împotriva celuilalt. M-au primit foarte bine, este un grup unit. Consider că se vede și în teren că sunt foarte uniți și rezultatele arată acest lucru.

Debutul bun de campionat a fost unul dintre motivele pentru care am venit aici, care m-a determinat să vin aici. Cum am spus, cred că este un mediu foarte bun de a face performanță", a mai spus Oaidă.

Meciul de pe stadionul „Emil Alexandrescu” va fi arbitrat de o brigadă condusă de Andrei Antonie, ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Valentin Avram, iar în camera VAR au fost delegați Ionuț Coza și Claudiu Marcu.

Postat în Fotbal Liga 1 Stiri Homepage Posts De:
Costi Solovastru
Distribuie:

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii