AVANCRONICĂ | U Cluj vs Universitatea Craiova. Duel „studențesc" pe Cluj Arena

AVANCRONICĂ | U Cluj vs Universitatea Craiova. Duel „studențesc" pe Cluj Arena

21 sept. 2024 18:10:16

FC Universitatea Cluj se întoarce acasă după victoria din Giulești (2-0) și are parte de un nou meci important. Echipa noastră luptă să mențină forma bună din acest început de sezon în partida împotriva Universității Craiova, care va avea loc duminică, 22 septembrie, de la ora 21:30, iar biletele sunt disponibile aici : FC Universitatea Cluj - Universitatea Craiova (bilete.ro)

”U” caută prima victorie în fața Universității Craiova

Cele două formații s-au întâlnit de șapte ori, din 2014 până în prezent. Primul duel s-a consemnat tot pe 22 septembrie, ceea ce face ca întâlnirea de mâine să aniverseze zece ani de la prima confruntare dintre cele două combatante. Atunci, Universitatea Craiova câștiga cu 2-0 la Cluj, prin golurile lui Bancu și Mușat (autogol). În returul aceleiași stagiuni (2014-2015), oltenii se impuneau categoric pe teren propriu (3-0).

Șapte ani mai târziu, la Mediaș, ”U” reușea să obțină primul punct din meciurile cu Universitatea Craiova, terminând la egalitate, 1-1, în etapa a doua a sezonului 2022-2023. La Craiova, golul lui Alexandru Crețu a făcut diferența în fața „Șepcilor roșii”

Meciuri echilibrate în sezonul trecut

În stagiunea precedentă, cele două echipe „studențești” s-au întâlnit de trei ori. Pe lângă disputele din sezonul regular, adversarele de duminică au dat piept și în barajul pentru un loc în preliminariile UEFA Conference League.

Toate aceste meciuri s-au terminat la egalitate și nu au fost lipsite de dramatism. În septembrie 2023, Nistor egala în minutul 90+1 și salva un punct (1-1) pentru clujeni. La returul din Bănie, gazdele au condus la pauză cu 2-0, dar echipa noastră a revenit grație golurilor lui Vali Gheorghe și Nistor, obținând o altă remiză (2-2).

Disputa „europeană” din mai avea să se termine tot la egalitate, de această dată fără gol (0-0), urmând ca echipa câștigătoare să fie decisă la lovituri de departajare, unde oltenii au fost mai inspirați și s-au impus (5-4).

„Șepcile roșii” vor să păstreze parcursul imaculat de pe teren propriu

FC Universitatea Cluj are un parcurs impecabil pe teren propriu, cu trei victorii din tot atâtea meciuri. Echipa noastră a trecut, pe rând, de Hermannstadt (3-1), Sepsi OSK (3-0) și Dinamo București (1-0). Cu 21 de puncte acumulate în total și un golaveraj de +11 (15-4), ”U” se poate distanța la șapte puncte în fruntea Superligii în cazul unui succes, după remiza de aseară dintre Oțelul și Dinamo, celelalte ocupante ale podiumului.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova nu traversează cea mai bună formă după ce, în ultimele trei runde, a acumulat un singur punct. În precedentele două deplasări, Craiova a plecat fără vreun punct de pe terenurile lui Dinamo (1-2) și Poli Iași (0-2). Până acum, oltenii au disputat cinci meciuri în deplasare, reușind să adune șapte puncte (două victorii, un egal, două înfrângeri). Cu 15 puncte și golaveraj 15-9, echipa antrenată de Constantin Gâlcă ocupă poziția a patra în Superligă.

Programul complet al etapei a zecea

  • Vineri | 18:00 | FC Botoșani - Gloria Buzău  3 - 3
  • Vineri | 21:00 | SC Oțelul Galați - Dinamo București  1 - 1
  • Sâmbătă | 18:30 | AFC Hermannstadt - FC CFR 1907 Cluj 
  • Sâmbătă | 21:30 | FCSB - FC Petrolul 
  • Duminică | 16:00 | FC Farul Constanța - Sepsi OSK
  • Duminică | 21:30 | FC Universitatea Cluj – Universitatea Craiova
  • Luni | 18:00 | UTA Arad - Poli Iași
  • Luni | 21:00 | AFC Unirea 04 Slobozia - FC Rapid 1923

Declarațiile lui Ioan Ovidiu Sabău și Radu Boboc

Antrenorul „Șepcilor roșii”, Ioan Ovidiu Sabău, a prefațat la conferința de presă de vineri meciul de duminică seară împotriva Universității Craiova .

„Nu e vorba de motivație, ci de continuitate, adică să înțelegem că nu avem voie să ne admirăm prea mult. Am primit ceea ce merităm: atenție, respect, apreciere. Trebuie să țină nu mai mult de două zile, acestea au trecut și acum trebuie să o luăm de la capăt. Aici e tot secretul, ca eu să-i conving că nu avem voie să ne mulțumim cu puțin. Să înțelegem ce am făcut bine de am ajuns să fim pe primul loc și să continuăm cu aceeași modestie, aceeași stare de spirit, care ne-a caracterizat și ne-a făcut să fim niște luptători. Trebuie să muncim ca o echipă, valoarea jucătorilor să se pună în slujba echipei, să nu iasă ei în evidență, ci echipa. Când am reușit să îi conving și au reușit să se convingă să trimită unul celuilalt acest mesaj, eu cred că am fost destul de puternici. Nu întâmplător suntem pe primul loc.

Cu Craiova va fi greu, foarte greu. Ei vin după o perioadă destul de grea. Rămân o echipă competitivă, în care s-a investit, cu un antrenor foarte bine pregătit, cu jucători care, dacă sunt lăsați și prind încredere, pot să facă diferența. Mitriță e un jucător în formă în momentul de față, s-a întors la echipa națională. Trebuie să pregătim foarte bine meciul, să le acordăm atenție atât cât trebuie. În același timp, noi trebuie să avem încredere în ce suntem capabili să facem, în calitățile noastre. Până la urmă i-am convins că au valoare, au calitate și când sunt pregătiți și au grijă de viața lor, să se odihnească și să se alimenteze bine, ajungem la ora jocului bine din punct de vedere fizic și e clar că și încrederea este foarte mare, să ne dominăm adversarii.

Asta poate să fie și bine, și rău (referitor la rezultatele recente ale Craiovei-un punct în trei etape-n.n.). Zici că îți pierzi încrederea, încep discuțiile, sunt foarte greu de gestionat momentele astea. Întotdeauna, jucătorii încep să găsească tot felul de scuze, vinovați, și nu soluții. La fel, este și o reacție bazată pe orgoliu, ambiție, mândrie. Vor să demonstreze că nu sunt acei jucători care au jucat în ultimele meciuri. Dar ca antrenor, nu e ușor de gestionat nici una, nici alta. E mai ușor atunci când câștigi, totuși. Să vedem cum vor arăta și ei ca formă sportivă, cum vom arăta noi, cum am reușit săptămâna aceasta să gestionăm antrenamentele, cum i-am refăcut, cum voi reuși să-i încarc. Dacă nu reușesc, să mă corecteze și să mă ajute jucătorii atunci când intră în teren. Ne completăm foarte bine unii pe ceilalți și o să ajungem într-o formă foarte bună", a declarat tehnicianul lui ”U”.

Atenția oferită și presiunea începutului bun de sezon o pot ajuta pe Universitatea Cluj, crede Sabău.

„Pe mine mă bucură că se pune presiune pe noi. Așa putem progresa, așa putem crește, ca echipă, eu ca antrenor, ei ca jucători. Doar așa putem crește, cu presiune, cu obiective îndrăznețe. Presiunea există, nu poți să faci performanță fără presiune. Depinde de noi ce vom face. Nu există niciun secret, doar un grup frumos, care se antrenează foarte bine și atunci când vine jocul, știu să lupte pentru noi, că de fapt suntem o familie și ne apărăm interesele noastre. Așa va trebui să arătăm și duminică, multă atenție, inteligență, să pregătim foarte bine jocul.

Este foarte bine că s-a vorbit mai mult de noi, pentru că ne responsabilizează. Pentru mine e un avantaj faptul că, în meciul cu Dinamo am fost puși în dificultate, am câștigat, dar lumea a fost nemulțumită. Vorbesc de majoritatea care apreciază, iubesc această echipă și suferă pentru ea. Și când ne critică, e pentru că ne vor binele și sunt afectați, tocmai pentru că sunt preocupați de această echipă și, până la urmă, îi reprezentăm pe ei", a completat principalul echipei noastre.

Totodată, antrenorul formației clujene se bazează pe o susținere masivă din partea fanilor.

„Da, mă aștept la o asistență din ce în ce mai numeroasă. Și cred că așa va fi. Cred că vom avea mai mulți suporteri la acest joc. Este și duminică, sigur destul de târziu, 21:30, dar lumea simte că putem mai mult, că avem nevoie să fim încurajați, ajutați în acest moment și eu cred că va fi aproape plin stadionul", a mărturisit Sabău.

Antrenorul liderului a confirmat lipsa indisponibilităților pentru meciul de duminică, excepția fiind Ovidiu Popescu, suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

„Popescu e suspendat, în rest nu mai sunt alții. Acum sunt și ceilalți doi care au venit și sunt în urmă cu pregătirea. Oaidă e un câștig pentru noi, dar trebuie să îl aducem la un ritm bun de joc. În rest, nu avem probleme.”

Fundașul dreapta al lui ”U”, Radu Boboc, a analizat și el derby-ul „studențesc” din etapa a 10-a a Superligii.

„Clar că fiecare meci îl abordăm la victorie. Ne gândim să câștigăm fiecare meci. Cred că acesta e singurul mod în care poți aborda un meci.

Craiova mereu s-a luptat la play-off, la locurile din față și știm că e o echipă bună, cu jucători de valoare foarte mare și trebuie să abordăm meciul corect, să fim conștienți de ce pot să ofere pe teren și să încercăm să câștigăm meciul.

Nu au reușit să câștige (în ultimele trei etape-n.n.), dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Știm că nu trebuie să ne luăm după ultimele rezultate, știm că sunt o echipă puternică și de asta trebuie să fim foarte atenți și concentrați la ce avem de făcut. Să ieșim pe teren și apoi să ne bucurăm la final cu fanii.

 

Normal că sunt pregătit de duelul cu Mitriță. Mereu întâlnesc unii dintre cei mai buni jucători din campionat, pentru că extremele sunt de obicei cei mai periculoși jucători și sunt pregătit pentru orice meci", a declarat fotbalistul sosit în această vară de la Voluntari.

Boboc nu e surprins de începutul de sezon al echipei noastre și crede că „Șepcile roșii” pot continua în același ritm.

„E o atmosferă bună, suntem calmi. Ne dorim să facem rezultate bune în continuare. Deocamdată munca noastră nu s-a încheiat. Mai avem foarte mult de muncă și ne dorim să câștigăm.

Sincer, la ce jucători sunt în lot, aș fi crezut că putem fi pe primul loc după nouă etape, pentru că avem o echipă cu calitate foarte multă, cu jucători cu experiență și în fotbal orice este posibil dacă muncești mult.

Normal că lumea are pretenții din ce în ce mai mari, dar cred că asta ne împinge să fim din ce în ce mai buni în fiecare zi. Noi ne antrenăm în fiecare zi pentru a fi mai buni și a obține rezultate mai bune.

Ne dorim să continuăm seria fără înfrângere, parcursul bun pe care l-am avut până acum și să fie din ce în ce mai bine", a mai spus fundașul lateral.

Asemenea antrenorului său, Boboc a făcut apel la sprijinul fanilor.

„Sunt sigur că o să vină foarte multă lume la stadion, pentru că avem rezultate și ar fi culmea să nu fie așa.”

Partida de pe Cluj Arena va fi arbitrată de o brigadă compusă din centralul Florin Andrei Chivulete și asistenții Florin George Neacșu și Andrei Constantinescu, iar în camera VAR au fost delegați Florin Andrei și Raul Constantin Ghiciulescu.

Postat în Fotbal Liga 1 Stiri Homepage Posts De:
Costi Solovastru
Distribuie:

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii