Ioan Ovidiu Sabău înaintea duelului cu UTA: ”E foarte important să ai continuitate, ca joc, ca atitudine, ca implicare.”

Ioan Ovidiu Sabău înaintea duelului cu UTA: ”E foarte important să ai continuitate, ca joc, ca atitudine, ca implicare.”

27 iul. 2024 14:52:36

După un început bun de campionat al echipei noastre, cu două zile înaintea derby-ului de tradiție de la Arad, Ioan Ovidiu Sabău a prefațat partida în cadrul conferinței de presă , dar a vorbit și despre starea de spirit a jucătorilor, indisponibilități și posibile viitoare achiziții. Și-a expus, totodată, părerea referitoare la meciurile echipelor românești din cupele europene, dar și despre începutul adversarelor din Superligă.

Despre perspectivele Universității în acest sezon

”Sigur, ei trebuie șă iși arate valoarea prin tot ce fac în teren, în afara terenului, la antrenamente, dar eu cred că, la ce lot am, putem anul acesta într-adevăr să avem un campionat care să ne aducă satisfacții. La fel cum le zic de fiecare dată, ce poate fi mai frumos decât să auzi după fiecare joc, sau atunci când câștigi și nu numai că  ”suntem mândri de voi”, că sunt apreciați, respectați, contează foarte mult acest detaliu.”

Despre meciul cu UTA Arad

”Da, nici ei nu pot să îsi dea seama cum arată, e un început, e prea devreme să tragem concluzii. Cert e că au un antrenor cu multă experiență, foarte valoros, Mircea Rednic, un lot schimbat, se va vedea în următoarele jocuri dacă sunt acei jucători potriviți. Anul trecut clar că au făcut un sezon bun, au terminat pe primul loc play-out-ul, o echipă care la un moment dat era retrogradată și a reușit să își revină și atunci e meritul lui Mircea, al suporterilor, care i-au încurajat și, la fel, grupul a contat foarte mult.

Acum, ei vin după o înfrângere în deplasare. Un meci destul de bun au jucat acasă cu Rapid. Ei acasă joacă destul de bine, sunt împinși de suporteri. Se întâmplă ca echipele care pierd la așa diferență în deplasare, normal că și starea este alta, și cum te pregătești, și mai multă modestie, umilință, îî e ușor lui Rednic să discute cu jucătorii, să îi facă să se antreneze bine. Vor fi clar foarte motivați, foarte concentrați.

De partea noastră, sper să nu existe o oarecare relaxare. Le-am atras atenția dimineață, la analiza pe care am făcut-o, e foarte important să ai continuitate, ca joc, ca atitudine, ca implicare. Rezultatele depind de o execuție, o pasă, o greșeală. Noi trebuie să creștem ca și organizare, atitudine, încredere și asta trebuie să ne propunem la următoarele jocuri, sigur în afară de ce înseamnă rezultate.”

Despre posibile transferuri și unitatea grupului

”În primul rând, vreau să îi refac pe cei accidentați, jucători buni, Bettaieb și cu Berto. La fel, Thiam să revină la o formă bună. E un jucător pe care noi ne bazăm foarte foarte mult. E apreciat aici la Cluj de mine, de coechipieri, de suporteri, iar când el va fi la un ritm foarte bun, va fi un mare câștig pentru noi, și ceilalți doi jucători. Sigur că ne gândim la un fundaș stânga în momentul de față. Acolo cred eu că avem nevoie de concurență. Trebuie să ai doi jucători pe post, dacă se accidentează un jucător, e foarte important acest aspect.

În continuare, plăcerea de a face această meserie să le-o transmit tot timpul, apartenența la grup, să creem o familie dată, desigur, de rezultate, dar nu trebuie să ne gândim doar la asta, trebuie să ne gândim cum să înțelegem că depindem unii de ceilalți și, dacă ne ajutăm, dacă venim cu motivație, responsabilitate că cineva are grijă de noi, ne plătește, ne respectă și dăm și noi, eu cred că împreună se pot realiza lucruri frumoase la Cluj.”

Despre disputarea derby-ului cu CFR la Cluj și evitarea deplasării în afara orașului

”Era normal, firesc. Contează foarte mult și chiar bine că cele două cluburi s-au înțeles și e bine pentru ambele echipe. Ne dorim să vină lume la stadion, până la urmă și acesta e un scop. Stadioanele să fie pline, să vină lumea la stadion. În afară de ambițți, de obiective, e frumos să vezi lumea la stadion.”

Despre revenirea pe Cluj Arena, din etapa a 6-a

”Da, vom reveni și vom juca meciurile acasă. Se va reface terenul de joc destul de repede. Oamenii de aici se organizează bine și cred că va fi doar un joc în deplasare. Până la urmă, jucăm acasă și asta este casa noastră”

Despre evoluțiile echipelor românești din cupele europene

”Un nivel foarte scăzut, valoric, asta se vede, e clar. Eu cred că toate echipele se pot califica, dar nivelul e foarte foarte slab, asta vedem, și ritmul. Probabil că sunt primele jocuri, echipele încă nu au ritm, nu sunt bine pregătite, dar nivelul foarte slab. Când te uiți la jucători, individual luați, nu prea arată o formă bună. Sper să nu supăr pe cineva, dar asta am observat la meciurile respective.

Sigur, eu cred că echipele au un alt potențial. Surpriza plăcută este Hunedoara. Bravo lor, felicitări, se investește foarte mult financiar, au fost aduși jucători de Liga 1. Sigur, au jucat mai puțin în Liga 1, dar atunci când ai investiții la nivelul acesta, poți să ai și rezultate. Un antrenor bun, un grup bun acolo la Hunedoara, se vede munca oamenilor și vorbim și de cei din spate, cei care asigură bugetul, care contează enorm de mult, să ai un buget atât de mare la liga a doua.

Despre problemele de lot

”Nu mai avem altceva, cei doi cu probleme, acum trebuie să fim atenți și la ceilalți care nu au ritm, nu sunt pregătiți. Da, a fost o săptămână în care am încercat să refac anumiți jucători, din punct de vedere fizic, pe unii să-i încarc. Încă sunt multe necunoscute în această perioadă pentru mine și pentru staff. Sperăm ca într-o lună de zile să fie tot lotul la dispoziție și tot lotul foarte bine pregătit din punct de vedere fizic.”

Despre celelalte echipe din Superligă

”E prea devreme. Uite, și Slobozia, la fel, au un început bun, bazat pe acest entuziasm și aceste rezultate. Chiar au o echipă foarte bine organizată. Vedem, eu zic acolo, primele 10 etape, se cunosc lucrurile. Se știe cine sunt echipele bune, echipele care au calitate, valoare, identitate. E prea devreme să tragem niște concluzii.”

UTA-Universitatea Cluj este penulitmul meci al rundei a treia și va avea loc luni, de la ora 19, punând față în față ocupantele locurilor 13, respectiv 2, înaintea acestei etape.