FC Universitatea Cluj se deplasează pe terenul celor de la Botoșani pentru partida din etapa a 14-a a Superligii. Înaintea deplasării, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat întâlnirea la conferința de presă de vineri și a dezvăluit obiectivele intermediare stabilite în vestiar. Tehnicianul a vorbit și despre continuitatea de care are nevoie "U" pentru a rămâne pe primul loc, dar și despre problemele de lot cu care se confruntă.
Despre meciul de la Botoșani
„Mă aștept să fi învățat din cele două experiențe mai puțin bune, de la Iași și de la Clinceni, cu Slobozia, să fi fost o lecție bună pentru noi, să nu mai repetăm starea pe care am avut-o. Depinde cel mai mult de mine, să vedem cum alcătuiesc primul 11. Am avut și mici probleme medicale după ultimul joc, cu 2-3 jucători. Vedem ce se va întâmpla, dar sigur trebuie să abordăm diferit acest joc, mai echilibrați puțin. Sperăm că și terenul ne va permite să putem juca, să putem controla mingea, să putem pasa. Dacă e terenul foarte greu, va fi mai mult un meci de luptă, pe tranziții, bazat pe așezare tactică, să surprindem adversarul, cum probabil vor încerca și ei.
Sunt o echipă care nu va fi ușor de învins, cu un antrenor cu multă experiență, pe care îl apreciez foarte mult. E un om foarte serios, știe să pregătească foarte bine din punct de vedere tactic echipele pe unde a fost și ne așteaptă un meci între două echipe diferite, noi cu un obiectiv, ei cu un alt obiectiv. Ei în cam toate meciurile au arătat bine și clar că vor avea reacție, vor fi agresivi, sportiv bineînțeles. Vor fi foarte disciplinați, joacă cu echipa de pe primul loc. E normal ca toată lumea să-și dorească atunci când joacă cu noi să fie o echipă care așteaptă jocul, se vor lupta, sunt în dificultate și din punct de vedere fizic și mental așa ar fi normal să fie, să ne așteptăm la o reacție. Să nu ne surprindă că vor fi foarte agresivi și vor lupta pentru fiecare minge", a declarat Ioan Ovidiu Sabău.
Despre obiectivul intermediar al Universității și emulația creată în jurul echipei
„Ar fi frumos să fim campioana turului. Ar fi ceva deosebit, nu doar pentru mine, ci pentru club, pentru ei ca jucători, pentru fanii noștri. Eu mi-am fixat pe termen mai scurt obiectivul acesta. Când se termină turul, atunci o să vin cu clarificări, dar deocamdată trebuie să ne bucurăm, așa cum toți antrenorii, când au reușite, au acea satisfacție.
Încă o dată vreau să le mulțumesc mamelor, taților, familiilor care au adus copiii la stadion. E extraordinar, e superb să vezi atâția copii după meci, să vină, să încurajeze echipa. Avem fani atât de tineri, e un sentiment foarte plăcut să vezi atât de mulți copii la meciurile Universității", a completat tehnicianul „studenților".
Despre continuitatea de care are nevoie "U" pentru a se menține pe primul loc în ierarhia Superligii
„E important ce se va întâmpla la ultima etapă sau când ne calificăm în play-off. Acela va fi sentimentul cel mai plăcut. Deocamdată, sunt momente de care noi ne bucurăm, înseamnă că am lucrat bine. Jucătorii sunt apreciați, sunt respectați. Toată lumea este plăcut surprinsă de cum arătăm. Trebuie să continuăm, am realizat lucruri frumoase, dar atât. Obiectivul e departe de a fi atins. Avem această capacitate să realizăm lucruri frumoase atunci când suntem pregătiți, focusați pe ce avem de făcut. Avem acea emoție, intri în teren concentrat, îți dorești ceva cu adevărat. Așa am reușit și sper să-i țin la acest nivel de stare de spirit, de concentrare, de modestie până la urmă, că acolo contează să nu intervină acea automulțumire.
Să nu ne admirăm prea mult, chiar dacă e bine, pentru că îți dă încredere și trebuie să ai întâi încredere în valoarea ta. Dar ca să fii foarte bun, trebuie să fii implicat și din punct de vedere mental, fizic, să te respecți pe tine ca jucător, să îi respecți pe cei din jurul tău care te plătesc, care vin la stadion și trebuie să ne responsabilizeze, la fel ca până în momentul de față. Totul ține de continuitate, să nu intervină acea automulțumire.Trebuie să avem încredere în ceea ce facem, să intre în teren ca un om responsabil, să dea totul. Când ești de pe teren, să nu îți reproșezi nimic. Atât am putut, dar am dat maxim. Acesta a fost maximul meu astăzi, nu am dat 50% sau 60% și apoi să mă gândesc ce bine ar fi fost "dacă". La fiecare meci, noi trebuie să câștigăm ceva, ca stare, ca emoție, ca organizare, să ne îmbunătățim jocul de posesie, partea defensivă. Ca să fii o echipă puternică și să te lupți acolo sus, ai nevoie de continuitate, să îți îmbunătățești mereu jocul", a mai spus Sabău.
Despre problemele de lot în vederea meciului de luni
„Nu știm dacă Silaghi va lipsi până la sfârșitul anului. Probabil, o săptămână sau zece zile. Sigur, nu e prea bine. A venit cu o mică durere de la lot, a intrat nefiind 100%, dar noi nu știam acest lucru. Am aflat după meci. Acum încercăm să-l recuperăm. Sperăm să nu fie foarte grav, e un jucător pe care ne-am bazat. Acum, ca under, îl avem pe Blănuță și pe ceilalți jucători care nu au mare experiență. Sperăm să nu se accidenteze Blănuță pentru că vom fi puși în dificultate.
Îi mai avem pe Ștefan Andrei, pe Bota, pe Șfaiț. Probabil va reveni la prima echipă și Techereș, pentru că el din punct de vedere fizic ar putea face față. Cam aceștia sunt acum jucătorii pe care am putea să ne bazăm în cazul în care apar probleme medicale cu Blănuță. El e bine, nu a fost o accidentare gravă în meciul cu Oțelul. A avut la cap o lovitură, dar nu e grav, mai mult s-a speriat. A doua zi s-a și antrenat, nu au fost probleme.
Cu semnul întrebării, deocamdată nu știm, e posibil sa fie absent și Jasper van der Werff. Vedem astăzi cum va fi", a completat principalul „Șepcilor roșii".
Meciul de pe Stadionul Municipal din Botoșani, din etapa a 14-a, este programat luni, 28 octombrie, cu începere de la ora 18:00 și va putea fi urmărit în direct pe DigiSport și Prima Sport.