FC Universitatea Cluj a reușit în repriza secundă să întoarcă soarta partidei de la Clinceni și să obțină un punct din întâlnirea cu Unirea Slobozia (2-2). La finalul acestui meci, antrenorul lui "U", Ioan Ovidiu Sabău, a tras concluziile și a punctat părțile pozitive ale evoluției „studenților".
„Ca joc, pot vorbi doar despre a doua repriză. În prima repriză, am încercat noi să controlăm jocul și de fiecare dată când nu am reușit să ținem de minge și am pierdut destul de ușor, ne-au prins pe contraatac și și-au creat ocazii. A fost meritat 2-0 în prima repriză, mai puteau să înscrie. Am avut și noi mici încercări, dar fără prea mult curaj.
A doua repriză și schimbările au venit cu un plus, și reacția jucătorilor până la urmă. Nu ai voie să te prezinți cum ne-am prezentat în prima repriză, noi, împotriva cărora adversarul își crea puține ocazii de gol. Eram o echipă bine organizată, pentru că sunt două faze, atac și apărare, iar noi eram o echipă bine grupată defensiv. Probabil lejeritatea a fost cred eu și datorită adversarului pe care l-am avut și la Iași, și astăzi cu Slobozia.
Slobozia a fost o echipă foarte motivată, bine organizată defensiv, un 4-4-2 bine așezat, cu un joc de așteptare, să greșim, să pierdem mingea, iar ei au doi jucători de calitate în atac, de viteză și ne-au prins tocmai pentru că noi nu am stat bine acolo preventiv", a analizat Sabău.
Antrenorul Universității a punctat discursul și schimbările la care a apelat la pauza meciului, atunci când echipa noastră era condusă (0-2).
„Nu ai ce să le spui când arăți atât de modest, decât să-i încurajezi că putem reveni. Trebuia să abordăm total diferit, am și schimbat sistemul de joc, am și făcut schimbările pe care le-am considerat oportune și era normal să le fac. Și dacă nu meritau să-i schimb, ceva trebuie să schimb la pauză.
Am intrat cu ei în vestiar, le-am explicat că vor fi trei schimbări, de ce avem nevoie ca să abordăm total diferit jocul. La fel, să ducem mingea în zonele laterale, pentru că o să trecem în 4-4-2, cu Thiam în partea stângă și schimbările cu doi jucători odihniți, cu Artur (Miranyan-n.n.) și cu Blănuță. Să jucăm mai direct pe poartă și să folosim zonele laterale. Au făcut-o foarte bine, am reușit să revenim. Mai puteam înscrie, chiar puteam să câștigăm jocul, dar și să-l pierdem", a declarat principalul „studenților".
Sabău știe de ce are nevoie "U" pentru a-și atinge obiectivele.
„Avem mult de lucru. Pe mine mă ajută astfel de jocuri să-i fac să înțeleagă că trebuie să abordăm pregătirea fizică, pentru că de acolo pleacă totul. Să stai bine în teren, să îți placă atunci când vine jocul, să te simți bine. Cred că avem resursele și lotul (necesare pentru îndeplinirea obiectivelor-n.n.), dar cu pregătire și mai multă modestie, mai multă umilință", a completat tehnicianul „Șepcilor roșii"
Antrenorul echipei noastre a explicat și introducerile în teren ale lui Simion și Oaidă.
„Am urcat foarte mult fundașii laterali, le-am spus să urce și să vină cu centrări și atunci trebuia să rămână cei doi fundași centrali cu doi mijlocași, pentru că în orice moment te poate prinde când urci foarte mult cu Alex (Chipciu-n.n.) și cu Boboc. S-a întamplat de vreo două-trei ori acolo să ne prindă și am considerat că cei doi sunt mai defensivi, să colaboreze bine cu cei doi fundași centrali, asta a fost decizia."
Sabău a vorbit și despre a doua convocare în ultima lună la Echipa Națională a României a fotbalistului Universității, Alexandru Chipciu.
„Se întoarce la echipa natională, noi ne bucurăm, ne reprezintă. Pentru un jucător de 35 de ani, este o realizare, el e un model, un exemplu și pentru ceilalți că se poate și la această vârstă", a mai spus fostul component al „Generației de Aur".
Pentru Universitatea, după pauza competițională, urmează partida cu Otelul Galați de pe teren propriu, care va avea loc vineri, 18 octombrie, cu începere de la ora 21:00.