Legendarul atacant al Universității, Septimiu Câmpeanu, revine în locul în care a scris istorie pentru ”U”. Nepotul unui alt nume uriaș din istoria „Șepcilor roșii", Remus Câmpeanu, Tim va fi prezent luni seara pe Cluj Arena. La 50 de ani de la debutul în alb și negru, Septimiu Câmpeanu va da lovitura de start a partidei dintre FC Universitatea Cluj și Dinamo București.
Primii pași în fotbal și debutul în tricoul lui ”U”
Născut pe data de 12 iulie 1957 chiar în Cluj-Napoca, Septimiu Câmpeanu s-a înscris la vârsta de doar 13 ani la grupele de copii și juniori ale Universității, echipa sa de suflet. A evoluat pentru „studenți” la toate categoriile de vârstă, urmând ca în vara lui 1974 să facă pasul către echipa mare.
Tim nu a avut mult de așteptat și debutul în Divizia A s-a realizat în etapa a doua a sezonului 1974-1975. Într-un meci disputat la București împotriva Stelei, pierdut de Universitatea cu 2-4, tânărul în vărstă de 17 ani a fost trimis în teren din primul minut de antrenorii de la acea vreme ai echipei noastre, Silviu Avram și Vasile Băluțiu.
Opt ani cu multe goluri pentru Universitatea
Septimiu Câmpeanu a devenit un om de bază pentru Universitatea, reușind să se impună ca titular încă de la primele meciuri. A câștigat imediat respectul și aprecierea publicului prin devotamentul cu care lupta pentru culorile lui ”U”, dar și prin numeroasele sale goluri spectaculoase marcate din lovituri libere.
Prestațiile încântătoare ale lui Tim au culminat cu titlul de golgheter obținut în sezonul 1979-1980, în care reușea 24 de goluri, din cele 41 înscrise în total de către echipă. Cu acest bilanț, îl devansa pe atacantul Stelei, Marcel Răducanu.
Din nou acasă
În 1982, Tim ajungea în Ghencea, acolo unde a jucat în 54 de partide și a marcat 21 de goluri până în 1984. După cei doi ani petrecuți la Steaua, care îi transferase pe Marius Lăcătuș și Victor Pițurcă, a preferat să revină la ”U”, sub comanda lui Gigi Staicu, pentru a contribui la revenirea Universității Cluj în prima ligă (1984-1985).
Finalul carierei, tot în aplauzele de pe Ion Moina
În perioada 1985-1988, Septimiu Câmpeanu a fost la fel de important pentru Universitatea, reușind să mai marcheze 35 de goluri. Vara lui 1988 aducea însă retragerea prematură a golgheterului clujean, acesta fiind nevoit să se mute în Germania din cauza unor probleme de sănătate din cadrul familiei sale.
În cele 12 sezoane în care a îmbrăcat tricoul Universității, Septimiu Câmpeanu a strâns 346 de meciuri și a marcat 148 de goluri. De-a lungul carierei sale, fie că a evoluat pentru ”U”, fie că a evoluat pentru Steaua, Tim are în bogatul portofoliu și trei selecții la echipa națională, pentru care a înscris de două ori.
Așadar, luni seară (de la 21:30) nu este doar un simplu meci al Universității. Reîntâlnirea cu Septimiu Câmpeanu reprezintă un motiv în plus de sărbătoare pentru întreaga suflare ”U”-istă, care are șansa de a-l aplauda la scenă deschisă pe cel care făcea plasele porților să tremure, tribunele să tresară și cântecele studenției să răsune.